Enda en gjennom nåløyet!

4263069207_8af40941ef_zWitro Bil AS i Trondheim ble Miljøfyrtårnsertifisert 24. juni, helt uten avvik.

Sertifiseringsprosessen ble gjennomført gjennom Norges bilbransjeforbunds prosjekt «Miljøfokusbil», som har som mål at flest mulig medlemsbedrifter skal bli Miljøfyrtårn. «Miljøfokusbil» er et samarbeid mellom Norges Bilbransjeforbund (NBF), forsikringsselskapet Tryg og Stiftelsen Miljøfyrtårn.

– Det første møtet ble holdt 16. april, så arbeidet med Miljøfyrtårn er blitt gjennomført raskt og effektivt, sier Jan Bjerk, som har vært konsulent for Witro Bil AS. – Witro Bil AS har brukt 10 uker, og det er faktisk tilstrekkelig, hvis bedriften har fokus på prosessen, understreker Bjerk.

– Witro Bil AS er Midt-Norges største leverandør av elbiler (Nissan Leaf).  60-70 prosent av nybilsalget var elbiler i første kvartal 2013. Det siste året har vi halvert CO2-utslippene fra egensolgte biler, sier Linda Hals, som er Witro Bils Miljøfyrtårnansvarlige. – Det føles derfor riktig at vi også feier for egen dør ved å gjennomføre miljøtiltak og implementer miljørutiner i egen drift.

Men Linda Hals får neppe tid til å hvile på laurbærene. Nå er det fullt fokus på kvalitetsarbeidet og resertifisering i henhold til kvalitetsstandarden ISO 9001.

– Vi valgte å kjøre parallelle prosesser, innføring av Miljøfyrtårn samtidig som vi arbeidet med resertifiseringen av ISO 9001. Det har egentlig vært en fruktbar kombinasjon som har gjort det lett å ta utgangspunkt i kvalitetssystemet vårt når vi har utarbeidet nye dokumenter og rutiner i forbindelse med Miljøfyrtårnarbeidet, avslutter Linda Hals.